2011 - 2012 m.m. archyvas

* * *

Vasarai įpusėjus, liepos 17 dieną, perėję įvairiausius išbandymus, išlaikę egzaminus į paskutinę mokyklinę šventę susirinko 15 abiturientų, kuriuos paskutinį kartą lydėjo auklėtoja Daiva Jėčienė. Šiais metais mokykla išlydi jau 64 laidą. Šventėje viešėjo ir garbūs svečiai - Seimo narys Mindaugas Bastys bei rajono meras Juozas Bertašius su žmona. Sėkmingai pabaigusius mokyklą vaikinus ir merginas sveikino jų artimieji bei draugai. Julius Sabaliauskas paskelbtas geriausiu laidos abiturientu. Sveikiname Julių.

Išleistuvių akimirkos--->>>

 

* * *

Birželio 6 d. „The Young Americans“ (51 asm. grupė) atvyko į Lukšių Vinco Grybo gimnaziją.  7-8 dienomis startavo  projektas ”Jaunieji amerikiečiai ir vėl Lukšiuose“, o 9 d.-  baigiamasis koncertas Šakių rajono savivaldybės Jaunimo kūrybos ir sporto centre.  Projekte dalyvavo  Šakių rajono savivaldybės  bei kitų Marijampolės regiono gimnazijų ir mokyklų jaunimas. Mūsų mokyklos mokiniai taip pat aktyviai dalyvavo renginyje.Jei kam dar neteko girdėti apie „Jaunuosius amerikiečius“, visą informaciją apie juos galite rasti svetainėse: www.youngamericans.org (anglų k.) bei  www.youngamericans.eu (vokiečių k.).

Akimirkos iš Lukšių--->>> 

 

* * *

Birželio 6 dieną, kaip ir kasmet, mokslo metus 6-12 klasių mokiniai baigė iškylaudami pušyne. Jau tradicija virtusi Turizmo diena nenutrūko ir šiais metais. Mokiniai, suskirstyti į dvi amžiaus grupes, varžėsi įvairiose rungtyse. Jie žaidė  šilo tinklinį,  dalyvavo bušido rungtyje, rungėsi, išmėgino taiklumą kastingo rungtyje ir mėtydami žiedą, mėtė skraidančią lėkštę.  Sveikiname nugalėtojus!

Turizmo dienos akimirkos--->>>

 

* * *

Birželio 5 dieną pirmą kartą mokyklos istorijoje nuaidėjo paskutinis skambutis dvidešimt vienam dešimtokui. Ši diena jiems buvo ypatinga. Mokyklos bendruomenė juos ryte šiltai sutiko prie mokyklos durų. Už rytinį sutikimą ir klasės papuošimą buvo atsakingi devintokai. Jie palydėjo dešimtokus į šventiškai papuoštą klasę, kurioje vyko paskutinė auklėtojos Vilijos Venienės pamoka. Po to aktų salėje vyko iškilmingas atsisveikinimas su mokykla. Šventėje sklandė nerimo, abejonių ir džiaugsmo akimirkos. Dešimtokus sveikino ne tik jaunesnieji draugai mokiniai, bet ir staigmeną paruošė mokytojai. Visi dėstantys mokytojai priminė gyvenimo tiesas ir linkėjo gero skrydžio pasirinktoje mokykloje. Visus sujaudino netradicinis mokyklos direktorės sveikinimas. Dešimtokai taip pat tarė padėkos ir atsisveikinimo žodžius. Šventės metu buvo apdovanoti mokyklos padėkos raštais geriausiai besimokiusieji ir aktyviausi dešimtokai. Šventę vainikavo staigmena - saldi atsisveikinimo knyga.

Dešimtokų paskutinio skambučio akimirkos--->>> 

 

* * *

Birželio 4 dieną vyko "Meno ir amatų diena 2012". Mokiniai turėjo galimybę išbandyti save kulinarinių paslapčių, karpinių, lauko galerijos, keramikos, dailidės, staliaus paslapčių ir savanorystės sekcijose.

Akimirkos iš Meno ir amatų dienos--->>> 

 

* * *

Gegužės 31 dieną paskutinės pamokos šiais mokslo metais sukvietė mokyklon mažiausiuosius – 1-5 klasių mokinius. Šventė prasidėjo mokyklos lėlių teatro būrelio spektakliuku „Pamoka nebloga". Ypatingas šis pavasarinis skambutis buvo ketvirtokams. Nuo ateinančio rugsėjo jie -  jau nebe pradinukai, o penktokai ir mokysis antrame aukšte! Ketvirtokai atsisveikino su pirmąja mokytoja Zita Bastiene, lydėjusia juos visus ketverius metus žinių takais. Padainavę keletą dainelių, padeklamavę eilėraščių ir pažiūrėję, atostogauti iškeliavo ir kitų klasių moksleiviai.

Direktorės pavaduotoja ugdymui Daiva Naujokaitienė  padėkos raštais apdovanojo geriausiai besimokiusius, mokyklą lankiusius, įvairiuose konkursuose dalyvavusius mokinius. Pluoštą padėkos raštų ir knygelių atsinešė bei mokinukams išdalino  mokyklos bibliotekininkė Vilija Venienė, pasidžiaugusi, kad daug pradinukų mielai draugauja su knyga ir per metus perskaito daugybę knygelių.

Keletas akimirkų iš paskutinės pamokos šventės--->>>

 

* * *

Gegužės 30 dieną 15 mokyklos abiturientų  nuaidėjo paskutinis mokyklinis skambutis. LXIV laidą iki šio slenksčio lydėjo auklėtoja Daiva Jėčienė. Į linksmą, gražią bei lyrišką šventę dvyliktokus lydėjo maži, bet jau mokslus sėkmingai kremtantys pirmokai, mokytojai, tėveliai ir visa mokyklos bendruomenė.

Dvyliktokų paskutinio skambučio akimirkos--->>> 

 

* * *


Gegužės 28 d. projeko „Rūpinkis savimi“ iniciatyvinė grupė vyko į nuotykių parką „Lokės pėda“. Visi patyrė daug įspūdžių įveikdami įvairias trasas, džiugino puikus oras ir gera nuotaika.

lokespeda1 d lokespeda2 d 

 

* * *

Gegužės 11 dieną Kriūkų vidurinės mokyklos muziejaus kuratorė Danutė Valuckienė jau trečią kartą pakvietė Kriūkų krašto žmones į Ilguvos gegužinę. Ji vyko Ilguvos dvaro terasoje. Susirinkusiųjų laukė didelis koncertas. Čia grojo dainavo visi, kurių širdyse gyvena muzika: solistė Miglė Matulaitytė iš ketvirtos klasės ir jos bendraklasių ansamblis, senjorų ansamblis, mokyklos direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Valentinas Pranaitis, pianistai Arnas Čebanauskas ir Gytė Puodžiukaitytė, patyrę ir pradedantys gitaristai, serenadas ir valsus akordeonu grojo aštuntokė Miglė Patašiūtė. Buvo atliekamos dainos pagal Just.Marcinkevičiaus, V.Mykolaičio- Putino, o taip pat Šakių krašto poetų V.Masaitienės, N.Masteikaitės, R.Storpirštienės, D.Valuckienės žodžius. Buvusi mūsų mokinė Ieva Masteikaitė debiutavo atlikusi dainą „Vakare“. Beveik visiems dainininkams pasiruošti padėjo muzikos mokytoja Rita Čebanauskienė. Koncerto finale šoko mokyklos šokėjos, vadovaujamos mokytojos Violetos Šuopienės. Gegužinė buvo skambi ir džiugi, dangaus palaiminta saule ir šiluma.

Gegužinės akimirkos--->>>

 

* * * 

Gegužės 4 dieną pradinių klasių mokiniai ir mokytojos surengė savo mamytėms šventę „Tau, mano mamyte“. Mokinukai dainavo daineles, deklamavo eiles ir dovanojo mamytėms pačių padarytas gėles.

Akimirkos iš šventės--->>>

 

* * *

Balandžio 27 dieną mūsų mokyklos Dramos būrelio mokinės dalyvavo teatrų šventėje „Scenos pavasaris 2012“. Mergaitės suvaidino dviejų veiksmų pjesę A.Kutraitienės „Pamoka nebloga“.

Šventės akimirkos--->>>

 

* * *

Balandžio 25 dieną mūsų mokyklos mokinės dalyvavo tradiciniame moksleivių festivalyje „Dainuojame užsienio kalbomis“, kuris šiais metais vyko Griškabūdžio gimnazijoje. Skambėjo rusiškos, vokiškos, populiarios angliškos dainos. Savo dainas pilnutėlei žiūrovų salei dovanojo ir mūsų mergaitės. Laura Zėringytė atliko dainą anglų kalba “Price Tag”, Viktorija Žėglaitytė, Ugnė Masaitytė ir Miglė Šventoraitytė atliko rusišką dainą “Иногда“, vokiškai dainą „99 Luftballons“ atliko 6-9 kl. tercetas: Deimantė Širvytė, Aistė Širvytė ir Gytė Puodžiukaitytė. Festivalyje nugalėtojai nebuvo renkami, visi džiaugėsi gera šventės nuotaika ir gražiomis dainomis.Pabaigoje visi dalyviai buvo apdovanoti  Švietimo ir sporto skyriaus padėkos raštais ir Griškabūdžio gimnazijos suvenyrais.

 

* * *

Balandžio 20 dieną visa mokyklos bendruomenė prisijungė prie visuotinės švarinimo akcijos „Darom 2012“. Nuo pirmoko iki dvyliktoko „ginkluoti“ grėbliais, maišais, pirštinėmis ir noru gražinti savo aplinką pasklido po visą miestelį. Kas grėbė, kas šlavė, kas šiukšles rinko ir prie konteinerių tempė.

 

* * *

Balandžio 18 dieną Vilniuje vyko nacionalinio moksleivių konkurso „Švari kalba - švari galva" II etapas, kuriame dalyvavo du mūsų mokiniai, I etapo nugalėtojai: Modestas Matusevičius (7 kl.) ir Jūratė Kymantaitė (9 kl.). Mūsų mokyklos atstovai pasirodė puikiai. Ypač sėkmė lydėjo M.Matusevičių, kuris užėmė II vietą ir buvo apdovanotas įvairiomis LR Seimo,  LRT ir Švietimo ir mokslo ministerijos dovanomis. Mokiniai kartu su lydinčia mokytoja Violeta Šuopiene lankėsi LR Seime, apžiūrėjo ekspozicijas, Seimo rūmus. Mokiniams ši diena paliko neišdildomą įspūdį, nes buvo turininga ir įdomi.

modestas1 d       modestas2 d

 

* * *

1-5 klasių  mokiniai dalyvavo šventėje „Vaikų velykėlės“. Tęsdami  gražias lietuviškas tradicijas balandžio 13 d. sukvietėme vaikus į gražią popietę .Jos metu mokiniai prisiminė margyčių marginimo būdus, spalvų ir formų simboliką. Kiekvienas dalyvis atsinešė po margutį, kuris dalyvavo parodėlėje, o vėliau ir kaip priemonė įvairiose estafetėse ir žaidimuose. Popietės metu visi mokiniai turėjo išmarginti popierinį margytį. Vėliau iš visų popierinių margučių buvo sukurta Didžiojo Velykų Margučio aplikacija. Didysis margutis įspūdingo dydžio- 2mx1,145m. Šis kiaušinis toliau dalyvauja Didžiojo Velykų Margučio aplikacijos konkurse. Šio konkurso iniciatoriai ir partneriai-  Naisių vasaros projektai. Sudaryta garbi vertinimo komisija:

1. Justė Arlauskaitė – Jazzu (dainininkė)2. Agnė Armoškaitė (TV laidų vedėja)3. Vytautas V. Lansbergis (režisierius, rašytojas)4. Nijolė Mirončikaitė (aktorė, TV serialo „Naisių vasara“ personažas Anelė)5. Sigitas Jakubauskas (aktorius, TV serialo „Naisių vasara“ personažas Žiniuonis)6. Vaida Kavaliauskaitė (aktorė, TV serialo „Naisių vasara“ personažas Jurga)7. Ramūnas Karbauskis (Naisių vasaros projektų sumanytojas ir mecenatas).

Popietė prabėgo labai  greitai. Rezultatas-lietuviškų  tradicijų  puoselėjimas, geros emocijos, kolektyvinė aplikacija. Visi šventės dalyviai buvo  apdovanoti konkurso iniciatorių įsteigtu prizu- kompaktiniu disku su vaikų liaudiškų dainų, pasakojimų ir muzikos įrašu iš festivalių "Tramtatulis". Visi išsiskirstė su gera nuotaika ir noru, kitais metais tęsti šią gražią tradiciją. Birželio 1 d. bus paskelbti konkurso galutiniai rezultati. Prizas-susitikimas su Naisių vasaros seriaol artistais. Viliamės, gal pasiseks?

Šventės akimirkos--->>>

 

* * *

Kovo 22 dieną mokykloje vyko įvairūs renginiai, skirti akcijai "Savaitė BE PATYČIŲ". Dalyvavome momentinėje akcijoje "Gyvasis veidukas".

sypsena d

 

 

 * * *

Kovo 9 dieną mokykla minėjo Lietuvos vardo ir Nepriklausmybės atkūrimo dienos šventes. Tą dieną mažieji mokiniai puošė Lietuvos vardo raides vėliavos spalvų gėlėmis, vyresnieji pertraukų metu dalyvavo viktorinoje, kūrė koliažą iš nacionalinių spalvų, atliko keletą dainų bei deklamavo eiles.

Šios dienos akimirkos--->>> 

 

* * *

Kovo 2 dieną, po pamokų, mokykloje vyko Kaziuko mugė „Pirk, parduok - šok, dainuok“. Mugės metu lankytojai galėjo paviešėti 12 klasės sveikatingumo centre „Astra“ ir pasitikrinti sveikatą; pasigražinti 11 klasės grožio salone; 10 klasėje įsigyti ekologiško maisto, pasidaryti manikiūrą, galvos masažą, šukuoseną, dalyvauti loterijoje ir laimėti prizus; skaniai ir pigiai pasimaitinti 9 klasės „Laimės kamaraitėje“, kuri turėjo ypatingai didelį pasisekimą; nusipirkti čia pat iškeptų aštuntokų  vaflių; 7 klasėje įsigyti įvairių skanėstų; 6 klasės „Jomarke“ akis paganyti, uoslę ir skonį pamaloninti, kulinarinio paveldo gaminių įsigyti; 5 klasėje  „Virtuvės meistrai“ rodė savo meistriškumą ir stebino gaminiais.

 Akimirkos iš mokykloje vykusios Kaziuko mugės--->>> 

 

* * *

Vasario mėnesį mūsų mokykla dalyvavo respublikinio sveikatinimo projekto „Nedelsk“ akcijoje „Tūkstantis gervelių“. 3-12 klasių mokiniai išlankstė 1022 origami rožines gerveles. Aktyviausi buvo penktokai ir devintokai. Džiaugiamės kai kurių mokinių aktyvumu, kruopštumu. Daugiausiai gervelių išlankstė 4 kl. mok. M. Kundokas, 5 kl. mok. R. Masaitytė, R. Drigotaitė, V. Bieliukaitė ir E. Arštikaitytė, 9 kl. mok. I. Sabaliauskaitė ir E. Masaitis. Mokiniams padėjo dailės mokytoja S. Šiškauskienė, technologijų mokytoja V. Masteikienė, jaunųjų miško bičiulių būrelio vadovė D. Jėčienė. Akciją iniciavo socialinė pedagogė V. Pinkevičienė. 

622 gerveles padovanojome Kriūkų ambulatorijos, 100 Kauno klinikų 2 kardiologijos skyriaus ligoniams ir lankytojams, 300 Ilguvos socialinės globos namų gyventojams linkėdami, kad teiktų viltį sveikai bei laimingai gyventi.

Apie mūsų mokinių dalyvavimą šioje akcijoje taip pat rašo: http://www.nedelsk.lt/sakiu-r-kriuku-vidurines-mokyklos-mokiniai-akcijoje-dalyvavo-pirma-karta/2012/03/04/ 

 

* * *

Vasario 21 dieną, po 5 pamokų, 1-9 klasių mokiniai susirinko mokyklos stadione į  popietę "Užgavėnių šėlsmas". Visi smagiai vijo piktą žiemą lauk bei šventė Užgavėnes.

Akimirkos iš Užgavėnių šventės--->>> 

 

* * *

Jau kelinti metai mūsų mokyklos jaunieji policijos rėmėjai dalyvauja gyvūnų globos akcijoje „Kad baltasis badas nebūtų baisus“.

Vasario 20 d., po didelių šalčių ir pustymų, kartu su Gerdžiūnų medžiotojų būrelio nariais, prokuratūros darbuotojais mokiniai išvyko į Šakių PK pareigūnų suorganizuotą akciją.

Akcijos dalyviai išvežiojo pašarą į žvėrelių šėryklas Raninės miške, patyrė daug teigiamų įspūdžių, gėrėjosi apsnigtu mišku.

 

* * *

Vasario 15 dieną mokykloje vyko integruota lietuvių kalbos, muzikos pamoka „Tikiu Lietuva“, skirta Vasario 16-ajai. Mokiniai, paruošti lietuvių kalbos mokytojų V.Šuopienės ir N.Motiejaitytės, muzikos mokytojos R.Čebanauskienės, skaitė Just. Marcinkevičiaus eiles ir dainavo dainas apie Lietuvą. Šokėjos, pasipuošusios gražiais tautiniais rūbais, džiugino susirinkusius liaudies šokiu. Buvo prisimintos tautos poeto Justino Marcinkevičiaus mirties metinės, parodytas 12 kl. mokinio A.Smulskio vaizdo klipas „Metai be Just. Marcinkevičiaus“.

Pamoka baigėsi prasmingais žodžiais TIKIU LIETUVA.

***

Vasario 15 dieną vyko dvyliktokų šimtadienio šventė - Didysis šou "Per aspera ad astra" ("Per kančias į žvaigždes"). Renginio metu dvyliktokai dainavo, šoko, deklamavo, dėkojo mokyklai, mokytojams ir tėveliams. Juos sveikino mokyklos direktorė, mokytojos, auklėtoja, tėveliai. Sveikinimo pasirodymus dovanojo dešimtokai ir vienuoliktokai. Neišdildomą įspūdį paliko vienuoliktokų krikštynos. Renginio kulminacija - abiturientų torto įnešimas. Graži ir linksma buvo šventė, tik gaila, kad neilga.

Akimirkos iš šimtadienio šventės--->>>

***

Jau antrą kartą Lietuvoje organizuojamas Nacionalinis Vinco Kudirkos dailyraščio konkursas "Rašom! 2012", kuriame dalyvauja Lietuvos gyventojai: nuo trečios klasės moksleivių iki senjorų. Konkurso "Rašom! 2012" globėjas - Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Konkurse dalyvauja ir mūsų mokyklos mokiniai: Rugilė Patašiūtė (3 kl.), Miglė Matulaitytė (4 kl.), Žilvinas Stiklius (4 kl.), Rosita Drigotaitė (5 kl.), Aistė Širvytė (6 kl.), Evelina Budrytė (7 kl.), Deimantė Stankūnaitė (7 kl.), Ugnė Masaitytė (10 kl.), Gerda Miliušytė (11 kl.) ir Neringa Juodaitytė (11 kl.).

***

Sausio 17 d. mūsų mokyklos 9-12 kl .mokiniams buvo suorganizuota edukacinė programa Vilniaus aviacijos bazėje. Šią programą mums suorganizavo buvęs mūsų mokyklos mokinys Darius Kazlauskas, kuris šioje bazėje dirba pilotu. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su pasieniečių darbu ir sraigtasparnių panaudojimu Valstybės sienos apsaugai.

Daugiau informacijos galite paskaityti čia: http://www.pasienis.lt/lit/Moksleiviai_Aviacijos_rinktineje_pamate_/4939

 

Mokyklos bendruomenės vardu esame dėkingi už šią įdomią ekskursiją iniciatoriui Dariui Kazlauskui ir visai VSAT rinktinės komandai.

Edukacinės ekskursijos akimirkos--->>>

***

Gruodžio 23 dieną mokykloje vyko kasmetinė Adventinė popietė. Šįkart 5-12 klasių mokiniai ir mokytojai  buvo pakviesti į „Karališkąją puotą“.

Kiekviena „karalystė“ (klasė) įteikė Jo Didenybei Karaliui (Kotryna Maskolaitytė, 10 kl.) bei Karalienei (Gediminas Šumskas, 10 kl.) po nuostabią dovaną – šokį arba dainą. Karalius taip pat neliko skolingas: sušoko bei padovanojo po karvę-taupyklę, kad kiekvienai „karalystei“ metai būtų sotesni ir lengvesni.

Puotos dalyvius nuolat linksmino rūmų juokdarys (Martynas Jokubauskas, 10 k.). Jis nuolat trepsėjo, niekaip nenustygo vietoje ir nedavė ramybės rūmų damoms – klabėti pakviestos pavaduotoja Daiva Naujokaitienė bei geografijos mokytoja Daiva Jėčienė. Sveikinimo žodį tarė ir svarbiausia rūmų dama  - mokyklos direktorė Lilija Liutvinienė. Visiems pakalbėjus ir puotai besibaigiant ir Karaliui su Karaliene palikus puotos menę, atrodė, kad iškilmės baigėsi, tačiau netikėtai pasirodė dvariškiai, nešini saldžiomis dovanėlėmis, kurios atiteko kiekvienai „karalystei“. Po puotos svečiai grįžo į savo „karalystes“ pasidalinti iškilmių nuotaikomis bei pasmaližiauti.

5-12 klasių Kalėdinės popietės akimirkos --->>>

 

Pradinių klasių Kalėdinės popietės akimirkos --->>>

 

***

Gruodžio 15-23 d. buvo organizuotas Kalėdinių puošybos idėjų konkursas. Apdovanotos orginaliausių idėjų komandos: 5 kl. "Spindintis senis besmegenis", 6 kl. "Kalėdinis diptikas", 7 kl. "Kalėdiniai karveliai", 8 kl. "Šventinė Kalėdų eglutė", 9 kl. "Kalėdinis vainikas", 10 kl. "Kalėdiniai kauliukai", 11 kl. "Kalėdinė girlianda", 12 kl. "Kalėdų varpelis".

***

Kaip ir kiekvienais metais mūsų mokiniai nepamiršo vienišų pagyvenusių žmonių. Kartu su Kriūkų BC nariais gamino sveikinimo atvirukus vienišiems senukams.

Mokinių karpiniai skirti papuošti Ilguvos socialinės globos namų gyventojų langus.

Gruodžio 21 d. mūsų mokyklos ketvirtokai Ilguvos sovialinės globos namų gyventojams dovanojo nuotaikingą muzikinį spektaklį "Kalėdų pasaka", kurį pastatė draude su muzikos mokytoja R.Čebanauskiene. Mokyklos Jaunųjų policijos rėmėjų atstovai taip pat sveikino globos namų gyventojus: deklamavo eiles, dainavo ir įteikė dovanų.

 

***

Gruodžio 14d. 18 jaunųjų miško bičiulių būrelio "Giliukai" narių su vadove Daiva Jėčiene dalyvavo respublikinėje parodoje - konkurse Žiemos puokštė, kuri vyko Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje Girionyse, Kauno r. Parodai buvo sukurtos dvi konkursinės puokštės ir šešios ne konkursinės puokštės, skirtos slaugos namams. Mokiniai ne tik pamatė kitų sukurtus darbus ir galėjo juos palyginti su savais, bet ir bendravo su savo bendraamžiais iš kitų Lietuvos mokyklų.Taip pat dalyvavo atvirų durų dienose, kur buvo pristatytos kolegijos studijų programos ir mokymo bazė. Mokiniai grįžo kupini kuo geriausių įspūdžių ir ateities planų.

 

***

Gruodžio 9 d. jaunieji policijos rėmėjai pristatė savo darbus nuotraukų konkurse „Aš ir ruduo“. Mokinius vertino konkurso iniciatorė Šakių rajono PK Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnė L. Pečiulytė  ir dailės mokytoja S.Šiškauskienė. Diplomais už kūrybiškai atskleistą temą apdovanotos 11 kl. mokinės G. Miliušytė, L. Zėringytė, J. Pinkevičiūtė, 9 kl. mok. A. Vedegytė; už pagautą akimirką- 9 kl. mokinės J. Kymantaitė, D. Širvytė ir N. Naujokaitytė.

 

***

Gruodžio 9 dieną mokykloje buvo organizuota akcija "Būkim budrūs! Korupcijos šmėkla klaidžioja po ..." Tarptautinės antikorupcijos dienos proga. Akcijos metu 9 klasės mokinės Neda Naujokaitytė, Deimantė Širvytė ir Jūratė Kymantaitė per istorijos pamokas supažindino su antikorupcinės dienos atsiradimo istorija. Istorijos mokytojos Dalė Pakinkytė ir Vilma Jonaitienė priminė korupcijos daromą žalą valstybei ir visuomenei. Mokiniai rašė smerkiančius laiškus korupcijos šmėklai.

 

***

Gruodžio 5-9 d.vyko tradiciniu tapęs "Pusryčių fiestos" renginys, kurio metu mokiniai skatinami valgyti pusryčius. Iniciatyvos tikslas: kurti bendruomenišką tradiciją mokykloje, kuri populiarins pusryčių valgymą. Raginti vaikus kasdien valgyti pusryčius ir visą mokyklos bendruomenę pakviesti sekti šiuo gražiu pavyzdžiu, kartu ieškoti gardžiausių bei sveikiausių pusryčių receptų, skatinti mokinius domėtis rytiniais energijos šaltiniais. Mūsų mokyklos mokiniai organizavo akciją "Pusryčių fiesta". Antradienį (gruodžio 6 d.) pradinių klasių mokiniai ryte susirinko mokyklos valgykloje nešini sumuštiniais ir visi susėdo prie bendro pusryčių stalo. Mokinukai ne tik pusryčiavo, bet ir domėjosi sveika mityba, deklamavo eilėraščius apie daržoves. Trečiadienį (gruodžio 7 d.) 5-12 klasių mokiniai mokyklos valgykloje kalbėjo apie pusryčių reikšmę, svarbą, 9 klasės mokinės Deimantė Širvytė ir Jūratė Kymantaitė supažindino su specialisto nuomone apie pusryčius. Visi kartu pusryčiavo.

Pusryčių fiestos akimirkos--->>>

 

***

Gruodžio 7 dieną mūsų mokykloje lankėsi Šakių rajono jaunimo „Apskritojo stalo“ lyderiai. Susitikimo metu buvo pristatytos rajono jaunimo problemos ir perspektyvos. Kriūkų miestelio jaunimo gyvenimą pristatė jaunimo lyderė, buvusi mūsų mokyklos mokinė Ieva Masteikaitė. Diskusijų metu buvo aptarti bendri jaunimo renginiai, kylančios problemos ir jų sprendimo būdai.

 

***

Gruodžio 1 dieną vyko akcija „Užteks tylėti“, skirta pasaulinei AIDS dienai paminėti. Jos metu garsiu šūksniu-skanduote buvo išreikštas jaunimo dėmesys šiai problemai. Mokinių aktyvo narės trumpai pristatė šią problemą Lietuvos ir viso pasaulio mastu.

Akcijos akimirkos--->>>

***

Lapkričio 22 d. Sintautų pagrindinėje mokykloje jaunųjų policijos rėmėjų komanda dalyvavo edukaciniame-sportiniame renginyje „Draugaukime“ , skirtame tarptautinei Vaiko teisių konvencijos dienai paminėti. Penkios komandos atliko sportines, kūrybines užduotis, sprendė suvaidintą situaciją smurto tema, diskutavo, tikrinosi ir gilino teisines žinias.

Komandų pasirodymus vertino komisija, sudaryta iš Šakių rajono apylinkės teismo, prokuratūros, teritorinio policijos komisariato atstovų.

Visi buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir Padėkos raštais.

Renginio akimirkos--->>>

***

Lapkričio 16 dieną pasitinkant Tarptautinę Tolerancijos dieną mokiniai statė TOLERANCIJOS LAIVĄ. Pilietinės iniciatyvos tikslai: prisiminti žodžio tolerancija reikšmę; aptarti su mokiniais tolerancijos ir netolerancijos atvejus visuomenėje. Akcijos metu mokiniai lankstė laivelius, turėjo galimybę išsakyti savo nuomonę apie toleranciją ir netoleranciją. Žaidė žaidimą „Tolerancijos kelias“. Garsiai išsakė netoleruojamus dalykus. Šią akciją vedė mokinių aktyvo nariai, projekto „Pilietinis žadintuvas“ dalyviai.

Akcijos akimirkos--->>>

 

***

 

Lapkričio 16 dieną grupė 10 - 12 klasių moksleivių su mokytoja Daiva Jėčiene lankėsi Kauno kolegijos Kraštotvarkos fakultete renginyje "GIS diena 2011". Čia mokiniai susipažino su studijų programomis tiek Kraštotvarkos fakultete, tiek ir Kauno kolegijoje. Po studijų pristatymo mokiniai lankėsi įvairiose laboratorijose, kur susipažino su technologijomis, naudojamomis studijuojant. Taip pat buvo organizuoti įvairūs konkursai. Viename iš jų, "Mano svajonių parkas", sukurtame su ARG GIS programa, 11kl. mokinė Dovilė Bendinskaitė laimėjo 1 vietą. Po apdovanojimų visi ėjo valgyti tradicinio GIS dienos torto.

 

Nuotraukas galima pamatyti čia>>>

 

***

 

Spalio 21 dieną Gelgaudiškio vidurinės mokyklos projekto „Lyderių valanda“ savivaldos grupė organizavo popietę, kurioje dalyvavo 3 rajono mokyklų (Gelgaudiškio, Plokščių ir Kriūkų)  projekto lyderiai. Susitikimo metu mokiniai dalijosi patirtimi apie mokinių savivaldą, lyderystę ir kt. Kiekviena komanda pristatė namų darbus, mokė aktyviųjų žaidimų, skatinančių lyderystę, ugdančių pareigingumą ir atsakomybę. Taip pat vyko protų mūšis, ekskursija Gelgaudiškio pažintiniu taku. Mūsų mokyklos garbę gynė septintokai: Modestas Matusevičius ir Evelina Budrytė, kurie užėmė II vietą. Popietėje užsimezgė nauja draugystė, buvo planuojamos būsimos veiklos.

 

 

***

Spalio 18 dieną jaunųjų miško bičiulių būrelio "Giliukai" nariai su vadove mokytoja Daiva Jėčiene, vadovaujami Sutkų girininkijos eigulio Roberto Valaičio, iškeliavo į mišką tverti skruzdėlynų. Tai buvo naujų būrelio narių krikštas. Eigulys paaiškino jaunimui apie skruzdėlynų saugojimo svarbą ir trumpai paaiškino, ką reikės daryti. Tada būrelio nariai ėmėsi darbo. Senbūviai padėjo naujokams. Vieni žievino, kiti pjovė, treti kalė... Nė vienas neliko nuskriaustas, darbo visiems užteko. Buvo aptverti 3 skruzdėlynai. Atsidėkodamas eigulys vaišino saldainiais ir gaiviaisiais gėrimais.

 

Nuotraukas galima pamatyti čia>>>

 

***

Spalio 13 d. vyko fotografijos konkurso „Vasarą „kaifuok„ sveikai„ nugalėtojų apdovanojimai. Tikslas-meninės raiškos priemonėmis vykdyti prevenciją, lavinti sveikos gyvensenos įgūdžius. Konkurse dalyvavo mūsų mokyklos mokinė Neda Naujokaitytė.  Nedos pateiktos 6 nuotraukos pateko į prizininkų sąrašą. Ji buvo apdovanoto rėmėjų prizu. Taip pat vyko pažintinė-edukacinė ekskursija po Šakių PK. Konkursą organizavo Šakių PK ir rajono švietimo ir sporto skyrius.

 

http://www.kriukai.sakiai.lm.lt/old/images/naujienos/neda_m.jpg" >

 

 

 

***

Spalio 10 dieną  Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai Vida Kutkaitytė, Ieva Kucinaitė ir Arūnas Kazernavičius, kartu su Kriūkų vidurinės mokyklos Jaunaisiais policijos rėmėjais ir jų mokytoja Vilma Pinkevičiene surengė lapų grėbimo talką Ilguvos socialinės globos namuose, kur gyvena likimo nuskriausti, bet gyvenimo džiaugsmo nepraradę žmonės.  Kartu su pareigūnais ir mokiniais talkoje aktyviai dalyvavo ir globos namų gyventojai. Draugiškai visi kartu dirbdami sutvarkė globos namų teritorijoje esantį parką ir sunešė didžiulę krūvą lapų. Moksleiviai buvo skatinti teikti pagalbą draugiškumo ir savanoriškumo principu, ugdant pagarbą ir toleranciją turintiems negalią žmonėms. Gyventojai talkininkus vaišino kava ir saldumynais.

Talkos akimirkos--->>>

***

Spalio 6 dieną 38 mūsų mokyklos 7-12 klasių mokiniai dalyvavo LR Teisingumo Ministerijos organizuotame Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamine. Geriausiai Lietuvos Respublikos Konstituciją išmano Tadas Jančaitis (12 kl.), Daumantas Patašius (12 kl.), Ugnė Masaitytė (10 kl.), Miglė Šventoraitytė (9 kl.), Žygimantas Skakauskas (9 kl.), Modestas Matusevičius (7 kl.), Robertas Mulvinskas (7 kl.).

***

Mokytojų dienos akimirkos--->>>

***

Kriūkų vidurinė mokykla dalyvavo Pilietinių iniciatyvų centro projekte „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ir perkvalifikavimo sistemos plėtra“. Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Violeta Šuopienė parengė stažuotės programą „Netradicinės lietuvių kalbos pamokos“, kurios tikslas  - tobulinti mokytojo profesinę kompetenciją.

Rugsėjo pabaigoje šioje mokykloje stažavosi Druskininkų „Saulės“ pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Ingrida Damulevičiūtė. Stažuotoja stebėjo trumpalaikių projektinių darbų „Lietuvių liaudies daina. Vaizdo klipas“ 9 klasė, „Lietuvių rašytojai. Vaizdo klipas“ 12 klasė, „Lietuviški keiksmažodžiai“ 8 klasė pristatymus, aptarimą ir vertinimą. Dalyvavo netradicinėse pamokose: „Duonos kelias nuo grūdo iki stalo“, „Lino kelias“ Zanavykų muziejuje (Šakiuose) 9 kl., „Broliai, seserys, imkit mane ir skaitykit...“ 6 kl. mokyklos bibliotekoje. Dalyvavo pamokoje – išvykoje į Panemunių regioninį parką, stebėjo, dalyvavo aptariant ir vertinant mokinių veiklą: legendų ir padavimų pasakojimus, kūrybinius darbus „Meilė – didžiausia vertybė“, raiškaus skaitymo konkursą „Mano gimtinė“, viktoriną „Mūsų miesteliai“. Vedė pamoką gamtoje „Rudeninio lapo kelionė“ 6 kl. Su dvyliktos klasės mokiniais rengė ir pristatė projektinį darbą „Mintys apie kalbą“. Pamokos ir išvykos buvo integruotos su muzikos, dailės, istorijos, geografijos dalykais. Stebėjo viktoriną „Moki žodį – žinai kelią“  ir buvo vertinimo komisijos narė. Dalyvavo netradicinėje pamokoje „Sidabrinių gervių daina“ 12 kl. Novaraistyje. Su stažuotės vadove ir savarankiškai analizavo sukauptą metodinę medžiagą. Susipažino su mokyklos muziejuje sukaupta daiktine ir informacine medžiaga, bibliotekos fondais ir kt.

„Pasisėmiau naujų minčių ir idėjų, kurias stengsiuosi realizuoti savo pedagoginėje veikloje. Planuoju organizuoti panašias netradicines pamokas, skatinsiu savo ugdytinius dalyvauti projektinėje veikloje – rengti įvairius projektinius darbus, kurie skatina savarankiškumą, kūrybiškumą, IKT naudojimą, bendradarbiavimą. Sužavėjo mokytojos gebėjimas šiltai bendrauti su ugdytiniais, įvairūs skatinimo būdai, organizuotas ir planingas darbas, kūrybingumas, išradingumas ir energingumas, dėmesys specialiųjų poreikių mokiniams, netradicinė vertinimo lietuvių kalbos pamokose sistema. Tai puikus ir sektinas pavyzdys“, - kalbėjo stažuotoja I.Damulevičiūtė.

Stažuotės vadovė V.Šuopienė ir stažuotoja I.Damulevičiūtė drauge su ugdytiniais planuoja rengti bendrą projektinį darbą „Mes -  Nemuno vaikai“, kurio apibendrinamasis renginys  - susitikimas vyktų Druskininkuose.

Mokykla, dalyvaudama šiame projekte, turėjo galimybę paskleisti pedagogo gerąją patirtį, paviešinti mokyklos vykdomas veiklas. 

 ***

Rugsėjo 21 d. mūsų mokyklos jaunieji policijos rėmėjai dalyvavo Šakių rajono PK kartu su Šakių miškų urėdija suorganizuotame miško tvarkymo renginyje. Visi dalyviai suskirstyti grupėmis švarino mišką, tvarkė Šakių rajono poilsiavietes.

Pasibaigus darbams talkininkai sugrįžo į Ąžuolyno poilsiavietę Bisiškėse, kur vaišinosi šilta sriuba, miškininkų virtu plovu. Talkos akimirkos--->>>

***

Rugsėjo 15 dieną dešimtokai jau pradėjo aktyviai dalyvauti Biržų rajono pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centro įgyvendinamame projekte „Mokyklų bendruomenių, kultūros, švietimo įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų partnerystės tinklo kūrimas, diegiant inovacijas ugdymo procese“.

Tą dieną dešimtokai vyko į Biržus, kur susirinko trijų projektų mokyklų moksleiviai, bei dalyvavo aštuoniose pamokose. Moksleiviams dvi lietuvių kalbos pamokas vedė Vilniaus jaunųjų turistų centro (VJTC)  neformaliojo švietimo pedagogė kraštotyros metodininkė Vilma Riabovienė, kuri pasakojo mokiniams, kaip kurti mokyklos metraštį. Vėliau mokiniai drauge su Biržų jaunimo klubo „Regilda“ nariais ir jų vadove Asta Vaitiekūniene mokėsi liaudies šokio žingsnelių. Ketvirtąją pamoką naudodamiesi kompiuterine programa tyrinėjo Lietuvos geografiją. Kaip panaudoti geografines informacines sistemas ugdymo procese mokė Biržų rajono Nemunėlio Radviliškio pagrindinės mokyklos direktorė, geografijos mokytoja metodininkė Saulė Venckūnienė.

Po pietų mokiniai vyko į Biržų muziejų „Sėla“, įsikūrusį Biržų pilyje. Čia muziejaus direktoriaus pavaduotoja Edita Landsbergienė vedė vaikams istorijos pamokas „Šiaurės karo pėdsakais“. Mokiniai, pasisikirstę į komandas, atliko įvairias užduotis naudodamiesi muziejuje sukaupta medžiaga, audiogidais  bei literatūra. Paskutinės dvi pamokos buvo skirtos menams. Dvi tautodailininkės – Rasa Jezerskienė ir Vilija Ratautienė – vedė dešimtokams pamokas „Gyvybės medis lietuvių tradicijose – kraičio skrynių dekoravimas“ bei „Tradiciniai ornamentai ir simbolika lietuvių juostose“. Mokiniai karpė karpinius, klijavo bei kitaip dekoravo kraičio skrynias, juostas, išmėgino senąjį juostų audimo būdą.

Nuotraukos čia -->>>

***

Netruko prabėgti nerūpestingos vasaros atostogos, o mokyklinis skambutis vėl visus sukvietė į Rugsėjo 1-osios šventę. Ši diena ypatinga pirmokėliams ir dvyliktokams, kurių gausus būrys palydėjo mažuosius ir į šventę, ir į pirmąją pamoką.

Kaip ir visa Lietuva, taip ir ši mokyklinė švantė alsavo prasidėjusiu Europos vyrų krepšinio čmpionatu. Didįjį mokslo metų žaidimą, kaip ir pridera, pradėjome Lietuvos himnu, o pirmuosius nurodymus davė ir kaimuolį varinėjo komandos įžaidėja, direktorė Lilija Liutvinienė. Vadovė palinkėjo mokiniams siekti asmeninių pergalių, būti atkaliems bei ryžtingai siekti užsibrėžto tikslo. Visą Kriūkų vidurinės mokyklos komandą pasveikino ir Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis.

Šventei įsibėgėjus buvo paskelbtos varžybos tarp dviejų svarbiausių komandų: pirmokėlių „Gintariukų“, kuriems mokslo paslaptis atskleisti padės mokytoja Gintarė Skrickutė, bei dvyliktokų komandos „Juodoji jūra“, kurių veiksmus strateguoja mokytoja Daiva Jėčienė. Abi komandos pasirodė labai šauniai! Pertraukėlės metu gerbėjus ir varžovus linksmino šokėjų komanda.

Renginyje, kurio režisierė direktoriaus pavaduotoja Daiva Naujokaitienė, netrūko nei gražių eilių, nei prasmingų žodžių, nei smagių pasveikinimų, nei linksmų dainų! Tikimės, kad šiais mokslo metais pagerės komandinis darbas, kad mokyklos bendruomenė sieks asmeninių pergalių ir įveiks iššūkius.

Gerų visiems 2011-2012 mokslo metų!

Rugsėjo pirmosios akimirkas galima pamatyti čia-->>>

 

 

 

2011 Šakių raj. Kriūkų mokykla-daugiafunkcis centras - 2011 - 2012 mokslo metai.
Powered by Joomla 1.7 Templates