„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“

„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ jau devintus metus kviečia nepritarti patyčioms ir jas stabdyti kartu. LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota kompanija „Už saugią Lietuvą“ kvietė atlikti interaktyvų testą „Įveik patyčias“. Jį atlikdami mūsų mokyklos mokiniai įgijo patyčių prevencijos ir intervencijos žinių, kaip reikia save apsaugoti nuo patyčių ir kaip galima elgtis jas pastebėjus.

Vyko užsiėmimai „Kurią pusę pasirinksi tu?“. Jų metu sprendėme situacijas, stengėmės pasirinkti tą pusę, kuri rodo nepritarimą patyčioms, palaiko ir draugiškai bendrauja su jas patiriančiais žmonėmis ir taip stabdo patyčių paplitimą. Mokiniai saulės spinduliuose rašė, kaip galėtų prisidėti prie patyčių mažinimo ir žadėjo stengtis to laikytis.

Pradinių klasių mokiniai dalyvavo piešinių konkurse „Mano geriausias draugas“. I vieta skirta 2 kl. mok. Kamilei Barakauskaitei, II vieta- pirmokei Tėjai Damijonaitytei, III vieta- 3 kl. mok. Samantai Rimšaitei.

Jau kelintus metus iš eilės šią savaitę vyresniųjų klasių mokiniai dalyvauja sportinėse varžybose. Vyko smiginio, krepšinio baudų metimo varžybos, mankšta su įvairiomis gimnastikos priemonėmis. Jų metu mokiniai stengėsi gražiai bendrauti, saugoti save ir kitus. Varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti.

„Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“ užbaigėme socialine akcija „Užkrėsk gerumu!“. Jos tikslas - šalia esantį padaryti laimingesniu. Todėl kiekvienas dalyvis geru žodžiu, šiltu apkabinimu, maža staigmenėle stengėsi nudžiuginti šalia esantį.

2011 Šakių raj. Kriūkų mokykla-daugiafunkcis centras - „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“.
Powered by Joomla 1.7 Templates